Proizvodi:

Kaše

Ovsene kaše Italico su veoma bogate nutritivno i energetski vrednim sastojcima-izbalansirano prisutnim ugljenim hidratima, proteinima i mineralnim materijama. Ovas je poznat u ishrani kao izvor dijetetskih vlakana, fosfora, selena i mangana a u isto vreme kaonamirnica siromašna zasićenim masnim kiselinama i holesterolom. Svakodnevna upotreba ovsenih kaša Italico osvežava organizam i vraća ga u ravnotežno stanje, te se preporučuje đacima i studentima, radnim ljudima i sportistima, osobama izloženim intelektualnim naporima.

Galete

Galete-ekspandirane žitarice predstavljaju zdravu dijetetsku hranu bogatu biljnim mastima, celulozom,ugljenim hidratima, vitaminima i mineralima. Ekspandirane žitarice se dobijaju procesom izlaganja celog zrna žita visokom pritisku u vrelim kalupima, nakon ovog procesa, zadržavaju sve odlike celovitog zrna žita. Konzumiranje celovitih žitarica i proizvoda od celovitih žitarica povoljno utiče na brzinu apsorpcije ugljenih hidrata holesterola, osim toga dijetna vlakna žitarica su nezamenljiva u regulisanju peristaltike creva.

Brašna

Ukoliko vaš jelovnik obogatite sa nekom od 5 vrsta ’’Italico’’ integralnih brašna , vrlo brzo osetićete pozitivne promene i svu njihovu blagotvornost.

Corn Flakes

Kornfleks je izrazito zdrav i hranljiv proizvod dobijen iz kukuruza. Bogat je skrobom, proteinima, mineralima. Corn flakes se u našem proizvodnom pogonu proizvodi ekstrudiranjem kukuruznog griza koji sami prozvodimo i bez bilo kakvih dodataka i poboljšivača. (100% prirodan i 100% bez šećera)

Pahuljice

Italico pahuljice od žitarica se proizvode od prečišćenih celih zrna žitarica, tehnološkim procesima koji značajnije ne menjaju hranljivu vrednost namirnice. Osnovni procesi izrade pahuljica su čišćenje i selektiranje zrna, ljuštenje (ovas i ječam), vlaženje parom, pahuljičenje, sušenje i pakovanje. Koriste se u proizvodima za doručak kao što su musli, mogu se upotrebljavati u konditorskoj industriji kao dodatak proizvoda od integralnih žitarica. Od njih se pripremaju i zasebna, instant jela u obliku kaša (ovsene pahuljice) ili se koriste kao dodatak pecivima.

Žitarice

Žitarice su veoma važan deo ishrane čovečanstva i jedan od osnovnih izvora složenih ugljenih hidrata.